دبیرکل جدید اتحادیه عرب تعیین شد / نبیل فهمی کیست؟ چه کسی نخست وزیر بعدی بریتانیا است؟ ماجرای ورود بازرسان آژانس به ایران چیست؟ منبع آگاه: صرف شدن پول‌های بلوکه شده برای خرید غلات واقعیت ندارد ادعای ترامپ: ایران با بازرسی‌های هسته‌ای موافقت خواهد کرد پاکستان: توافق ایران و آمریکا، به معنای پایان سیاسی نتانیاهو است وزارت خارجه آمریکا: روبیو فردا راهی خاورمیانه می‌شود نیویورک تایمز: ترامپ خواستار تسلیم ایران برای پایان جنگ بود؛ اما آمریکا بود که تسلیم شد فوری / معافیت ۶۰ روزه تحریم‌های نفتی ایران صادر شد / وزارت خزانه‌داری آمریکا از اسقاط تحریم صادرات نفت و فرآورده‌های پتروشیمی ایران خبر داد قاآنی به سربازان اسرائیل: اگر با پای خود از جنوب لبنان خارج نشوید، حماسه سال ۲۰۰۰ تکرار خواهد شد نتانیاهو: ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد الجولانی: اظهارات ترامپ به اشتباه به معنای حمله قریب‌الوقوع سوریه به لبنان تفسیر شد سی‌ان‌ان به نقل از منبع ایرانی: مذاکرات ایران و آمریکا پس از تهدید‌های ترامپ، متوقف شده، اما به پایان نرسیده شبکه کان اسرائیل: ارتش اسرائیل شروع به کاهش نیرو‌های خود در جنوب لبنان کرده / دولت ترامپ از اسرائیل خواسته است که عقب‌نشینی جزئی از جنوب لبنان انجام دهد المیادین: هیئت ایرانی تا زمانی که ترامپ عذرخواهی نکند و نیرو‌های اسرائیلی از جنوب لبنان خارج نشوند، به مذاکرات باز نخواهد گشت قالیباف در واکنش به ادعا‌های ترامپ: ما تهدید‌های آمریکایی‌ها را به جایی حساب نمی‌کنیم / بهتر است مراقب اظهارنظر‌های خود باشند، نیرو‌های مسلح ما آماده‌اند تا به نحوی دیگر پاسخشان را بدهند

درخواست شورای حکام برای اجرای کامل تعهدات ایران طبق پروتکل الحاقی و NPT

درخواست شورای حکام برای اجرای کامل تعهدات ایران طبق پروتکل الحاقی و NPT آژانس بین الملی انرژی اتمی با تایید تصویب قطعنامه ضدایرانی اعلام کرد، در این قطعنامه از ایران خواسته شده است به تعهدات خود در چارچوب ان پی تی و پروتکل الحاقی کاملا پایبند باشد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۰۴ - ۳۰ خرداد ۱۳۹۹ - 2020 June 19
کد خبر: ۴۶۷۴۹

به گزارش راهبرد معاصر، آژانس بین المللی انرژی اتمی بعد از تصویب قطعنامه ضدایرانی در شورای حاکم در پایگاه اینترنتی خود با تایید این خبر نوشت: اعضای آژانس امروز یک قطعنامه علیه ایران صادر کردند و از جمهوری اسلامی ایران خواستند که به تعهدات خود در چارچوب توافقات پادمانی ان پی تی و همچنین پروتکل الحاقی کاملا عمل کند و در این زمینه با آژانس همکاری کامل کند و درخواستهای این سازمان را بدون تاخیر اجرا کند.

 

قطعنامه شورای حکام آژانس که توسط آلمان، انگلیس و فرانسه پیشنهاد شده بود روز جمعه با 25 رای موافق و 2 رای مخالف به تصویب رسید.

 

پایگاه خبری آژانس در گزارش خود آورده است، این قطعنامه به دنبال دو گزارش رافائل گروسی مدیرکل آژانس در ماه مارس و ژوئن و درخواست شفاف سازی برای صحت و سقم اعلامیه های ایران تحت توافقات پادمانی و پروتکل الحاقی از جمله عدم دسترسی به دو محل خاص و کمبود شفافیت در ارتباط با سوالات و ابهامات آژانس در زمینه فعالیتهای اعلام نشده ایران تصویب شده است.

 

براساس این گزارش، قطعنامه همچنین بر اهمیت سازگاری کامل دولتها با تعهداتشان و تسهیل دسترسی مورد نیاز آژانس تاکید کرده است.

 

آژانس همچنین در این قطعنامه مدعی نقش مستقل و اساسی خود برای راستی آزمانی سازگاری ایران با تعهداتش در زمینه منحصرا صلح آمیز بودن برنامه هسته ای ایران شده است.

کاظم غریب آبادی نماینده ایران در آژانس ضمن محکوم کردن قطعنامه پیشنهادی سه کشور اروپایی به شورای حکام اعلام کرد که جمهوری اسلامی اقدام مقتضی و مناسب را در واکنش به این قطعنامه اتخاذ می‌کند و مسئولیت و عواقب آن، بر عهده بانیانش خواهد بود.

 

وی گفته: جمهوری اسلامی ایران، بالاترین سطح از همکاری و پذیرش بازرسی‌های آژانس در بین کشورهای عضو را دارد. در حالی که سالانه بیش از ۳۳ دسترسی تکمیلی از ایران انجام می‌شود، بزرگ نمایی دو درخواست دسترسی آژانس، در حالی که ایران ابهامات و نگرانی‌های اصولی در این خصوص دارد و گفت‌وگوها نیز در این زمینه در جریان است و همچنین تلاش‌ها در جهت ایجاد یک بحران غیر ضروری بر سر راه این همکاری‌ها، اقدامی کاملاً غیر سازنده و سیاسی است.

 

مواضع جدید آژانس درحالی مطرح می‌شود که آژانس از زمان امضای برجام دهها بار اجرای تعهدات ایران در چارچوب برجام را تایید کرده است. با این حال با روی کار آمدن مدیرکل جدید آژانس بعد از درگذشت یوکیا آمانو مدیرکل سابق این سازمان، رویکرد این نهاد ناظر بر قعالیتهای اتمی کشورهای جهان تحت تاثیر القائات آمریکا و برخی از کشورهای اروپایی تغییر یافته است./ فارس

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار